Какви са последствията от мирните споразумения (The Abraham Accords), които Президента Доналд Тръмп успя да договори по времето, в което беше президент?

Ето едно тях – Хаззаа ал-Мансури, първият емиратски астронавт в космоса, разкри, че е донесъл израелско знаме на първия си космически полет през 2019 г., съобщи Ynet.


Емиратският астронавт подари същото знаме, което е взел в космоса, на делегатите на израелския павилион на Експо Дубай 2020. Ал-Мансури се изстреля на борда на “Союз МС-15” през септември 2019 г., година преди подписването на Абрахам, което нормализира връзките между Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

“Щастлив съм да бъда тук и да представя това израелско знаме на хората тук и на израелската общественост”, каза ал-Мансури. “Взех това знаме със себе си преди две години по време на първата ми мисия като емиратски астронавт и това е моят подарък за всички израелци”, добави той.

Емиратският астронавт беше част от експедиция 61 на Международната космическа станция (МКС), като остана на станцията осем дни, преди да се приземи благополучно в Казахстан през октомври. “Това беше ценен, трогателен подарък, който получихме”, каза Джош Бендит, организатор на израелския павилион. “Да дойде, облечен в скафандъра си, и да посети нашия павилион – това показва истинска загриженост за израелците”, добави Бандит. Екипажът на Експедиция 61 включваше Джесика Меир, израелско-американска астронавтка, която заедно с ал-Мансури също имаше своя първи космически полет.

Освен това al-Mansoori заяви намерението си да посети Израел още следващия месец в съответствие с ограниченията на COVID-19. Очаква се по време на планирания си престой в еврейската държава той да посети музея и мемориала на Илан Рамон в Мицпе Рамон.

Нека сега да видим какво левичарските новинарски канали като CNN репортват по темата…Нали обикновенно се пишат за големи активисти за “мир в Близкия Изток” (превод: в устата на CNN и компания това означава “Израел да бъде затрит от лицето на земята”).

Нека направим търсене в сайта на CNN използвайки името на астронавта.

Има за него две статии, но нищо не спомнава подаряването на приятелското отношение на арабина към израелците.

Нека се отправим към New York Times. Ще ползваме Google Search за да видим всичко, което има в техния сайт за Hazzaa al-Mansoori.

Общо девет материала свързани с Hazzaa al-Mansoori, но нито един за неговия акт на добра воля към Израел.
Можем да продължим така и ако направим търсене в 20те най-големи левичарски сайта, няма да намерите НИТО ЕДНО споменаване на гореописаната позитивна новина.

Ето и резултата от търсене по името на астронавта в Google News. Само израелски и някои американски медии репортват това събитие.

Защо? Нали са големите пацифисти уж левите? Нали са уж против “фашизма”?

Да, ама не. Глобалното левичарство не се е променило на йота от като съществува. Те ще се представят за пацифисти само за да заблуждават масите и в името на пацифизма си ще избият милиони само и само да наложат техния левичарски “рай” на земята. Т.е. левичарски тоталитаризъм – тотална власт без никакви опоненти!

Автор: Георги Бакалов
Източник: Дискусионен Клуб Свободна България






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *