Замисляли ли сте се някога какво значение има за България дали Израел е силен (и свободен) или не? А какво означава силен или слаб Израел за Близкия Изток, за Европа и за света?

Слушайки пропагандата на толкова много медийни организации, чиито репортери са получили образованието си в университети превърнали се в огнища на омраза към Израел, човек би си помислил, че едва ли не ако Израел не съществуваше, света щеше да е в толкова по-добро състояние.

Наистина ли?

Нека помислим заедно.

Държавата Израел не съществува до 1948 година – чудно как без дори да има държава Израел, европейската цивилизация извърши един от най-зловещите си грехове – избиването на милиони беззащитни евреи чрез чудовищното престъпление, което днес наричмае Холокост. Ако съществуването на държавата Израел след 1948 година се представя днес за такъв голям проблем, значи Европа, Близкия Изток и света бяха много по-безпроблемно място преди това? Света не познаваше геноцид, робство, войни и избиването на десетки милиони чрез глад и погроми?

А какво да кажем за ислямския свят? Държавата Израел не съществува преди 1948 година – това спря ли ислямския джихад? Не, атаките на Исляма срещу европейската християнска цивилизация започнаха през 711 г. с нападението на маврите и превзвемането на това, което е днес Испания и Протугалия, подчиняването в робство на над 1 милион славяни от Южна Европа, а след това завладяването на югоизточна Европа от Отоманската империя за векове.

Та, нека се запитаме отново: колко добре стояха нещата за България и за света без съществуването на държавата Израел?

Дано тази умерена доза сарказъм да ужили и събуди който трябва. Време е да осъзнаем, че Израел е единствената демокрация в Близкия Изток. Силен Израел означава по-малко диктатура на ислямски режими, което е добре и за България и за Европа и за света.

Можем спокойно да кажем, че силен и свободен Израел е пазител на мира! Колкото по-силен и свободен, толкова по-големи шансове за мира в Близкия Изток, в Европа и за целия свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *